New Orleans Rub

skriv ut
Äntligen dags för grilltider! Detta recept kan du båda använda till grillningen eller till att steka i ugnen, allt beroende på väder och årstid eller hur det passar dig. Detta är en rub (kryddmix som du gnider in köttet med) för er som gillar lite hetta och till er andra så ber jag er minska på cayennepepparn efter smak. Vad som är bra med en ”rub” är att man inte behöver låta den stå och dra till sig smaken som en marinad gör. Det är bara att krydda och sätta igång med grillningen/stekningen.

Ingredienser till 8-12 kycklingben:
  • 8-12 kycklingben
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1/2 msk torkad oregano
  • 1/2 msk torkad timjan
  • 1/2 tsk malen cayennepeppar
Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till New Orleans rub och krydda kycklingbenen ordentligt med det, även under skinnet om det går. Grilla kycklingen tills köttet släpper från benet (eller i ugnen på 225 grader, vänd benen så att det steks på båda sidorna).

Om du vill få en extra smak på det hela så kan du avsluta med att pensla kycklingbenen de sista 10 minuterna med någon god barbequesås, oftast behövs det göras i flera omgångar. Självklart kan du använda rubben till annat kött också, tex kycklingfilé, fläskfilé mm.

För er viktväktare: 30 SP eller 34 PP vid 12 kycklingben med skinn., utan skinn blir det 14 SP eller 24 PP. Använder ni kycklingfilé eller fläskfilé kan det bli billigare, beroende på hur mycket kött ni tar.

Recept och bild – Nadjaskitchen