Naturliga kryddor från Spicemaster

skriv ut
SpicemasterSpicemaster, specialist på ekologiska kryddor, ger sig in i grillmixsortimentet med tre kryddmixer – Grill Italia, Master BBQ och Master Grill. Det som är unikt är faktiskt inte att kryddblandningarna innehåller uteslutande ekologiskt odlade kryddor. Det hoppas vi att snart alla kryddmixer gör.

Det unika är att dessa kryddmixer innehåller endast det som varje kryddmix borde innehålla – nämligen 100% kryddor – och inget annat än kryddor. Varför betala dyrt för billiga råvaror som t ex industriprocessat salt och socker (bara dessa två kan tillsammans utgöra upp till en tredjedel av traditionella grillmixers innehåll). Vem vill ha sina grillrätter pudrade med potatisstärkelse, ospecificerade aromer och grönsaksextrakt, maltodextrin, citronsyra, klumpförebyggande medel (E551 = kiseldioxid) eller t ex jästextrakt.

I Spicemasters värld är det kryddorna, och den smak de är tänkta att skapa, som är slutmålet. Ju bättre kryddorna har odlats och ju varsammare de har hanterats, desto mer finns kvar av ursprunget.

De nya grillkryddorna är:
  • Grillmix Italia: Rosmarin, timjan, oregano, svartpeppar, vitlök.
    Till grönsaker och ljust kött, som fläsk eller kyckling.
  • Master Grill: Koriander, rosmarin, oregano, timjan, svartpeppar, fänkål, senap, röd chili.
    Ger grillningen lite extra sting. Passar till kött som till fisk. Krydda köttet precis före tillagning.
  • Master BBQ: Koriander, rosmarin, salvia, fänkål, lök, vitlök, gul senap, svartpeppar, röd chili.
    Ger grillningen ny spännande smak. Lika god till kött, fisk eller fågel. Krydda köttet före tillagning.

Gemensamt för de tre grillmix är att de är fria från salt, varför man själv får salta efter tycke och smak. Man känner verkligen smaken från kryddorna utan en massa extra smaker som inte går att identifiera som i många andra kryddor. Det smakar med genuint och rent. När man vet att kryddorna inte innehåller några onaturliga tillsatser känns hela matupplevelsen fräschare.

Kryddorna säljs i välsorterade livsmedelsbutiker och här.

Bild – pressbild, text – Marlene Rindå Jikita