Nasi Goreng med kyckling

skriv ut
Denna rätt kan varieras hur mycket som helst, ta de grönsaker ni gillar där hemma, lägg till nötter om ni så önskar, byt ut kycklingen mot räkor eller servera Sweet Chili sås till. Gör så som du och ni tycker om där hemma.

Till 4 portioner behöver du:

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 tsk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 1 bit purjolök
  • 1 bit röd paprika
  • 100 gram rökt skinka
  • 1 tsk socker
  • 3-4 tsk ketjap manis
  • 2 ägg
  • 6 dl kokt ris (480 gram)
  • ev 1/2 citron som tillbehör
Gör så här:

Börja med att koka riset om du inte redan har kokt, ungefär 2 – 2 1/2 dl okokt.

Strimla kycklingfilén i mindre bitar och stek den tillsammans med gul lök i 2 tsk av rapsoljan (spara 1). Tillsätt sambal oelek och låt den fräsa med. Skär vitlök, paprika i mindre bitar och låt det också få fräsa med. Lägg till sist ner purjolöken och skinkan (även det skuret i mindre bitar) tillsammans med sockret och fräs ytterligare en minut.

Tillsätt nu det kokta riset och smaksätt med salt, peppar och ketjap manis. Vispa upp äggen. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna och stek äggen under omrörning så att det blir trådigt. Vänd ner äggtrådarna i risblandningen och servera direkt. Servera med en grönsallad och eventuellt citron eller lime till.

Detta är även perfekt att ha till matlåda dagen efter.

För er viktväktare: 9 SP per portion.

Recept och bild – Nadjaskitchen