Mustig köttgryta

skriv ut
6 portioner tillagat i Crockpot
  • 1 kg putsad högrev
  • 1-2 msk smör och rapsolja
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor
  • 2 burkar hela champinjoner + spadet
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk maizena
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skär den putsade högreven i mindre bitar och bryn den i hälften av fettet. Salta och peppra. Lägg över i Crockpoten. Hacka löken och pressa vitlöken. Häll champinjonerna i en torr panna (behåll spadet) och hetta upp dem på högsta värme tills de ”gnisslar”. Dra ner värmen, ha i resten av fettet, löken och vitlöken och fräs alltsammans 4-5 minuter. Salta och peppra. Ha ner allt i Crockpoten.

Tärna zucchinin och paprikan. Ha ner även detta i Crockpoten. Spara 1 dl av champinjonspadet, häll ner resten i ”pottan” samt vinet. Blanda om och ställ Crockpoten på 7 timmar på 1:an, vilket är låg värme. När det är 30 minuter kvar, smakas gryta av och kryddas mer om det behövs. Blanda ut maizenan i resterande spadet och häll ner i gryta. Blanda om och låt koka klart.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare: 42 SP Flex för hela grytan om man tar 1 msk fett och matlagningsvin istf vanligt vin. Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita