Spagetti med morotsköttfärsås

skriv ut
Tack vare morötterna blir denna köttfärssås saftigare och lite sötare än den traditionella varianten.

Till 4 portioner behöver du:
  • 400 g färs
  • 1 gul lök
  • 250 g morötter
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • valfri mängd vitlök
  • 250 g buccatini (pasta)
Gör så här:

Hacka lök och vitlök. Skala och riv 1-2 morötter (så fint som möjligt). Hetta upp en fettsnål stekpanna, bryn färs, lök, vitlök och riven morot, salta och peppra. Tillsätt krossade tomater och kryddor, låt det koka sakta i cirka 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Smaka av köttfärssåsen med salt och svartpeppar och eventuellt mera kryddor. Servera pasta och köttfärssås med råa morötter.

För er viktväktare: 11 SP eller 10 PP per portion om man använder nötfärs max 10%

Recept och bild – Nadjaskitchen