Mexikansk Kycklingpaj

skriv ut
Denna paj är snabb och enkel att göra, mycket uppskattad om man gillar tacokrydda. Pajskalet behöver inte förgräddas och om du vill att det ska gå ännu snabbare så kan du använda en färdiggrillad kyckling istället för att steka upp kycklingfilé.

6 portioner:
Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 – 3 msk vatten
Fyllning:
  • 700(-900) g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 påse Tacokrydda
  • 1-2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl riven ost
Tillbehör:

salsasås, taco chips, majs, gräddfil och/eller keso

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en gryning massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.

Skär kycklingen i tunna strimlor eller i små bitar och fräs den tillsammans med hackad lök i matolja. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt allt koka på svag värme cirka 5 minuter Blanda allt väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandingen. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg

För er viktväktare: Totalt är pajen 91 SP eller 76 PP (93 SP eller 81 PP – vid 900g kyckling) och vid 6 bitar så blir en bit 15 SP eller 13 PP om du väljer 17%-ig ost. Tillbehören är inte inräknade.

Recept och bild – Nadjaskitchen