Mangocurry kyckling

skriv ut
Enkel god mat som går snabbt att laga är nästan alltid en fördel. Couscousen är klar på 5 minuter och under tiden så fräser man upp lite kyckling och grönsaker och sedan blandar man ihop allt. Gott, gott, gott! Och som pricken över i:et, så tar men en klick vitlöksyoghurt. Prova så får ni se.

Till en portion behöver du:
  • 1 kycklingfilé
  • 1/2 röd paprika
  • 1 -2 champinjoner
  • 1 tomat
  • 1 bit purjolök
  • lite majskorn
  • 1/2 dl okokt couscous
  • knappt 1 dl hett vatten
  • salt
  • cirka 1-2 krm mangocurry krydda
Gör så här:

Börja med att strimla kycklingfilén och fräs den i en panna. Skär sedan upp grönsakerna och lägg dem åt sidan tills kycklingen nästan är klar. Lägg couscousen i en skål och krydda med mangocurry krydda och lite salt. Häll över knappt en deciliter hett vatten från vattenkokaren och låt sedan couscousen stå och dra i cirka 5 minuter.

När kycklingen inte längre släpper röd saft, slänger du i grönsakerna så att de också får småfräsa tillsammans en stund. Ta först champinjonerna och paprikan och låt de få fräsa sig mjuka lite innan du lägger till de andra grönsakerna också. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Blanda till sist ner couscousen och rör om ordentligt. Smaka av.

Servera couscousen på en bädd av sallad tillsammans med en klick vitlöksyoghurt (matlagningsyoghurt som blandas ihop med lite salt, peppar och nypressad vitlök). Nu återstår det bara att hugga i. Smaklig måltid!

 

För er viktväktare: 1 SP/0 SP Flex eller 4 PP för kycklingfilén och 4 SP/0 SP Flex eller 4 PP för couscousen. Lägg till pp för ev. matlagningsyoghurt.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen