Lufttorkad skinka med gräslök och senapsfraiche

skriv ut
Förrätt till nyår:

Har funderat ett tag på vad vår nyårsmeny ska bestå av och denna rätt blir säkert som förrätt. Den är väldigt god kan jag säga och precis så där lagom. Jag blev inspirerad av Arla kökets Lufttorkat nötkött med persilja och honungsötma när jag gjorde den. Har dock ändrat lite granna efter eget tycke och smak. Om ni vill ha fler tips inför nyår så finner ni det på Arlas hemsida och nyårsmenyer.

Till 4 portioner behöver du:
  • 100 g luftorkad skinka
  • 2 skivor formfranska
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • vitlökssalt
  • färsk gräslök (en liten kruka räcker gott)
  • 1 dl minifraiche
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 tsk flytande honung
Gör så här:

Lägg upp köttet på 4 assietter/tallrikar. Kantskär brödet och skär det i tärningar. Stek dem runt om i olja i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Pudra över med lite vitlökssalt. Fördela brödtärningarna över köttet. Klipp gräslöken och fördela även den över tallrikarna. Blanda minifraiche, senap och honung. Ringla eller klicka det över alltsammans.

För er viktväktare: 5 SP per portion.

Recept och bild – Nadjaskitchen