Lövbiffsgryta med sugersnaps

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 300 gr sugarsnaps
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd lök
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk riven ingefära
  • 1-2 msk olja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla lök och lövbiff och pressa en vitlöksklyfta. Fräs lövbiffen i en torr, het panna tills vätskan är borta. Dra ner värmen, tillsätt olja, lök, vitlök, sugarsnaps och ingefära. Blanda om och låt fräsa ihop ett par minuter. Häll i soja, limejuice och sweet chilisås. Låt allt koka tills sugarsnapsen är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja, lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita