Lövbiff i vitlökssås

skriv ut
Här är en jättegod och lättlagad rätt. Använd vilka grönsaker du själv önskar och tycker om. Just denna gång hade jag paprika, purjolök och färska champinjoner. Receptet går naturligtvis att dubblera och passar perfekt till matlådor.

Till 2 portioner behöver du:
  • 250 gram lövbiff
  • 1 tsk olja/smör till stekning
  • 1 burk Crème Bonjour Cuisine vitlök och örter
  • färska champinjoner, paprika, purjolök
Gör så här:

Strimla lövbiffen och fräs den mjuk i panna. Strimla under tiden paprika, champinjoner och purjolök. Låt paprika och champinjonerna fräsa med en stund och lägg till purjolöken precis på slutet då den mjuknar så fort.

Häll i burken crème fraiche och blanda. Låt den bli varm och servera allt tillsammans med nykokt valfri pasta och gärna en sallad. Smaklig måltid.

För er viktväktare: 12 SP eller 9 PP per portion utan pasta, lägg till valfri portion pasta och räkna därefter.

Recept och bild – Nadjaskitchen