Löksoppa i Crockpot och gryta

skriv ut
2-3 portioner
  • 6 gula lökar
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 1 liter kalvbuljong
  • 1 tsk Herb Provencale
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Crockpot:

Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt. Fräs löken länge i fettet, 15-20 minuter, tills den blir gyllene men inte brun. Häll ner löken i ”pottan”, tillsätt buljong och kryddor. Låt koka på låg värme i 3-4 timmar. Smaka av med salt och peppar.

 

Vanlig kastrull:

Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt. Fräs löken länge i fettet, 15-20 minuter, tills den blir gyllene men inte brun. Tillsätt buljong och kryddor. Låt koka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med bröd, ev gratinerat med ost.

 

För er Viktväktare: 8 SP Flex för hela satsen, lägg till för ev bröd.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita