Laxpoké bowl

skriv ut
4 portioner

 

  • 8 fasta potatisar, t ex Svegro Finpotatis Michelle
  • 500 g färsk grön sparris
  • 400 g skinn- och benfri rå lax av hög kvalitet (t ex salmalax)
  • 1 kruka Krispsallat
  • 1 kruka Tatsoi
  • 1 kruka Limebasilika
  • 1 avokado, skalad, urkärnad och skuren i klyftor
  • 1-2 msk svarta sesamfrö
  • 1 tsk chiliflakes

Chilimarinad:

  • 6 msk japansk soja
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 tsk chiliflakes
Gör så här:

Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den svalna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i en kastrull 3-4 min. Skala och skär potatisen i skivor.

Blanda ingredienserna till chilimarinaden i en skål. Skär laxen i kuber och lägg dem i marinaden. Låt det stå och marinera i några minuter.

Fördela krispsallaten i fyra skålar. Lägg potatis, sparris, tatsoi, limebasilika, avokado och lax (spara marinaden) i högar på sallaten. Ringla över chilimarinad och strö över sesamfrö och chiliflakes.

 

För er Viktväktare:  8 SP Flex Per portion

 

Recept och bild – Svegro