Laxpasta med spaghetti

skriv ut
4 Portioner
  • 4 st laxfiléer
  • 1 paket spaghetti (340 g)
  • 250 gr cocktailtomater
  • 250 g ärter
  • 2 st schalottenlökar
  • ca 15 gr basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 5-6 dl vatten
  • salt och svartpeppar
Gör så här:

Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor. Dela tomaterna.

Skär laxen i grova tärningar och lägg över på tallrik, salta och peppra.

Koka spaghetti, tomater, schalottenlök, tomatpuré, basilika och olivolja i saltat vatten i en bred, låg kastrull.  Rör om tills pastan är al dente och vätskan har blivit en krämig sås.

Vänd ner laxbitarna och ärter precis innan servering. Smaksätt med svartpeppar och salt.

Servera gärna i djupa tallrikar och riv parmesan över pastan.

 

För er Viktväktare: 45 SP Flex för hela grytan, lägg till SP för ev parmesan. Minska mängden pasta och/eller olja för att komma ner i SP.

 

Recept och bild – Findus