Laxbit med vitlökssparris och kall yoghurtsås

skriv ut
Här får ni ytterligare en enkel och god maträtt från Nadjaskitchen som man tillagar riktigt snabbt: Laxbit med vitlökssparris och kall yoghurtsås. Yoghurtsåsen kan du krydda hur du själv vill och variera i det oändliga. Laxbiten kan man passa på och grilla ifall vädret tillåter. Och om du inte gillar lax så väljer du bara en annan fisksort, tex torsk.

Till 4 portioner behöver du:

  • 4 laxbitar á 125g (tina om de är frysta)
  • 1-2 knippar grön sparris
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt
  • citronpeppar

Yoghurtsås:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 salladslök
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
Gör så här:

Stek/Grilla fisken, salta och peppra med citronpeppar.

Skär sparrisen i bitar och fräs den i en separat panna. Pressa i vitlök, salta och peppra.

Blanda matlagningsyoghurt med en hackad salladslök. Smaksätt med paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg eventuellt i lite citronsaft om så önskas eller någon annan krydda.

Servera laxbiten tillsammans med vitlökssparrisen, yoghurtsåsen och lite citron. Gott att servera till är färskpotatis/potatis.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare:  7 SP per portion om man använder 3%-ig Turkisk Yoghurt. Om du väljer t.ex. torskrygg istället för laxen så blir 2 SP per portion. Lägg till Points för potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen