Lax med citron och broccoli

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr lax
  • 1 broccolibukett
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 msk hackad färsk basilika
  • zest från 1 citron
  • saften från 1/2 citron
  • 1 buljongtärning fisk
  • 1 dl hett vatten
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
Gör så här:

Hacka löken. Ansa och skär broccolin i bitar. Fräs löken i oljan tills den är mjuk. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll grädden och buljongen över löken, tillsätt zest och citronsaft. Blanda om och när det kokar upp igen är det dags att ha i broccolin. Strimla laxen och häll ner den i såsen. Koka tills broccolin är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt basilikan precis innan servering. Servera med kokt pasta.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita