Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Lasagne på fem minuter – Supergott och supersnabbt!

skriv ut
Supersnabbt att tillaga och samtidigt supergott att äta, är det en möjlig kombination? Vad är egentligen supersnabbt? Enligt Jessica Frej tar en snabblagad rätt max 20 minuter att tillaga och i hennes nya bok har hon mängder med tips och recept på just supergoda och supersnabba måltider. Vi har testat ett!

Kokboken Supergott och Supersnabbt är Jessica Frejs sjätte bok och man känner absolut igen sig. Bilderna är otroligt vackra och lockande. Allt ser enkeltväldigt gott ut och allt verkar så enkelt, och den här gången är det verkligen så. Vi testade “Lasagne på fem minuter”, som i och för sig är en sanning med modifikation. Att slänga ihop den tar ungefär fem minuter, men sen ska den gräddas i ugnen i 30 minuter. Resultatet blev väldigt bra och precis som Jessica säger så är det supergott! Du hittar receptet längre ner.

Det här är en kokbok med Jessicas favoritrecept att använda varje dag året om. Supergott och supersnabbt innehåller recept för både lunch och middag, förrätter och snacks och såklart även sött och fika. Här finns också 20 supertips & trix i köket – om allt från hur du vispar grädde på nolltid till vinsten med att investera i en riktigt bra pepparkvarn. Allt för att göra det så enkelt som möjligt. Jessica har även en Youtube-kanal där hon delar med sig av tips och tricks i köket. Du hittar den HÄR.

Lasagne på fem minuter

4 Portioner

  • 4 burkar krossade tomater = 1600 gr
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 350 gr pasta tex lasagne corte
  • 300 gr quornfärs eller liknande
  • 2 krukor basilika
  • 2 pkt buffelmozzarella = 250 gr
Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.

Häll de krossade tomaterna i en lasagneform. Häll på fond, pressa i vitlök, ha i salt, sambal oelek, olja och peppar. Blanda runt med en gaffel. Häll i pasta, quornfärs och basilikablad och rör om.

Bryt varje ost i 10-12 bitar och strö över gratängen. Grädda i 30 minuter.

Servera gärna med en god sallad.

Recept  – Jessica Frej, Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 23 times, 1 visit(s) today