Kycklingwok med ris

skriv ut
En perfekt kycklingrätt som lagas medan riset kokar. Grönsakerna varierar du efter säsong och eget tycke. Här har jag använt grön sparris, paprika, squash, morot och majs bland annat. Supergott och även bra som matlåda dagen efter. Vill du lyxa till det så kan du ha en matsked av Thai sweet chili ( 1 propoints per msk – ingår ej mättande dag).

Till 2 portioner behöver du:
  • 1 dl okokt ris
  • 250 g kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 4-6 stjälkar grön sparris
  • 1 röd paprika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk majskorn
  • 1 morot
  • 1 tsk soja
  • 1 dl grönsaksbuljong (1/2 tärning + 1 dl vatten)
  • Timjan
  • Salt & Peppar
Gör så här:

Sätt riset på kokning. Strimla kycklingen och fräs den i stekpanna. Salta och peppra. Ta ut dem ur pannan och lägg dem åt sidan.

Skiva/Dela grönsakerna i mindre bitar och fräs dem i panna tills de har mjuknat lite med fortfarande har tuggmotstånd. Salta och peppra. Pressa i vitlöken, krydda med lite timjan och häll sedan även i buljongen och sojan. Lägg nu tillbaka kycklingen och låt det puttra samman i någon minut.

Servera kycklingwoken tillsammans med riset och cocktailtomater.

För er viktväktare: 7 SP eller 8 PP eller mättande dag.

Recept och bild – Nadjaskitchen