Kycklingwok med ananas

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1 knippa salladslök alt en halv purjolök
  • 250g morötter
  • 1 färsk ananas
  • 1 msk olja
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2,5 dl hett vatten
  • 1 buljongtärning (höns)
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl chilisås
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skiva salladslöken fint. Skala och skiva morötterna. Strimla kycklingen och tärna ananasen. Hetta upp oljan i en vid panna och fräs kyckling och ingefära. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Tillsätt buljong, purjolök och morötter. Sjud i ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet till en redning. Rör ner ananas, chilisåsen och redningen och låt tjockna. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nudlar eller ris.

 

För er Viktväktare: 3 SP eller 2 SP Flex per portion, lägg till SP för nudlar eller ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita