Kycklinglasagne

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 8 lasagneplattor
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 tsk olja
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tetra/burk krossade/passerade tomater
  • 1-2 tsk torkad chilikrydda
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • 1/2 dl vatten
  • 100 g riven ost
Gör så här:

Hacka löken, riv morötterna och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn grönsakerna. Pressa i vitlöken. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt kycklingfärsen, chili, basilika, tärningen av kycklingbuljong och tomatpurén. Låt det bryna ytterligare en stund. Slå sedan på tomatkross och låt det koka sakta i cirka 15 minuter. Salta och peppra.

Häll 1 dl av mjölken i en tjockbottnad kastrull och blanda i mjöl tills det inte finns några klumpar. Lägg till resten av mjölken. Låt det koka upp under omrörning och häll i vattnet. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och peppar.

Lägg ut fyra lasagneplattor i en smord ugnsform, lägg på kycklingfärsen och hälften av mjölksåsen. Lägg på ytterligare fyra plattor och resten av mjölksåsen. Toppa med den rivna osten och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera med en god grönsallad.

För er viktväktare: 11 SP eller 12 PP per portion om man använder mellanmjölk och max 17% ost

Recept och bild – Nadjaskitchen