Kycklinggratäng med mango och curry

skriv ut
Till 4 portioner behöver man:
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprika
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 mango (eller 1 dl frysta mangotärningar)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 dl ris
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka löken och skär paprikan i bitar. Stek kyckling, lök och paprika i margarin i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform allt eftersom och blanda ner tärnad mango.

Koka upp matlagningsgrädde, krossade tomater, curry, sambal, buljongtärning och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera kycklinggratängen med riset och sallad.

 

För er Viktväktare:  8 SP per portion.

 

Recept – Viktväktarna, bild – Nadjaskitchen