Kycklingcurrygryta

skriv ut
Mat som går snabbt att laga, är gott och dessutom hälsosamt gillar vi. Det här är en sån rätt! Grytan tar nästan lika lång tid att laga som det tar att koka riset.

Till 4 portioner behöver du:
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk matfett
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 pressad vitlök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk redning
  • 1 msk kycklingfond
  • Svartpeppar och eventuellt salt
Gör så här:

Lägg riset på kokning. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn det i matfettet. Tillsätt kryddorna och vitlöken och låt det fräsa någon minut. Tillsätt sedan matlagningsgrädden, vatten och redning. Smaksätt med fond, peppar och eventuellt lite salt. Låt det småkoka i cirka 5 minuter.

Servera grytan med ris, haricotsverts och sallad till.

 

För er Viktväktare: det blir 3 SP/2 SP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris

 

Recept och bild – Nadjaskitchen