Kycklingcurry med mango

skriv ut
4 Portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1-2 msk smör och rapsolja
  • 1 msk curry
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 mango
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk kokosflingor
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Skär mango i tärningar.

Fräs kycklingen i hälften av fettet tills den fått färg. Ställ den åt sidan. Fräs lök och vitlök i resten av oljan tills den är glansig. Tillsätt currypulvret och kokosflingorna och låt fräsa ca en minut. Häll tillbaka kycklingen, tillsätt matlagningsgrädden och lime och låt alltsammans puttra ihop 2-3 minuter. Häll i mangon och låt puttra ihop ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och gärna en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 3 Sp Flex per portion om man använde 1 msk smör och rapsolja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita