Kyckling- och ananasspett (i spännande marinad med cocacola)

skriv ut
En riktigt fräsch sommarrätt med den möraste och saftigaste kycklingen vi någonsin satt tänderna i!

4 Portioner
  • ca 8 grillspett
  • 500-600 gr kyckling
  • 1 färsk ananas
  • 1-2 askar körsbärstomater

Marinad:

  • 2 dl cocacola lime
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Putsa och skär kycklingen i lagom stora bitar. Blanda cocacola, vitlök och sambal oelek till en marinad. Häll marinaden och kycklingen i en plastpåse och massera in marinaden ordentligt i kycklingen. Låt marinera minst ett par timmar, gärna över natten. Skär ananasen i ungefär lika stora bitar som kycklingen. Trä sedan kyckling, ananas och tomater på grillspetten. Grilla tills köttet är genomstekt.

Servera med en god sås, sallad och tex grillad potatis.

 

För er Viktväktare: 0 SP Flex för spetten om man använder cocacola lime light. Lägg till SP för ev tillbehör.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita