Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med rostade rotfrukter

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr kycklingfilé
  • 2 buljongtärning (höns) + 5 dl vatten
  • 600 gr potatis i klyftor
  • 1-2 stor morot
  • 2-3 palsternackor
  • 200 gr champinjoner, delad eller i kvartar
  • 1/2 purjolök i grova skivor
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Lägg potatis, morot, palsternacka och champinjoner i en ugnssäkre form. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Lägg i purjolök och rödlök, rör om och stek ytterligare i ca 10 minuter eller tills potatisen känns klar.

Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg filéerna i sjudande buljong och sjud under lock i ca 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5 minuter. Ta upp och lägg dem skivade över rotfrukterna.

Servera gärna med en klick creme fraishe.

För er Viktväktare:

Points: 18 P för allt.

Personliga Points: 10-31 PP för allt.

Mitt WW: Grön 7, Blå 6 per portion.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 30 times, 1 visit(s) today