Kyckling med pesto

skriv ut
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk pesto
  • 3 citroner (saften)
  • 4 msk riven parmesanost
  • 1 knippa salladslök
  • 1/2 kruka basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Börja med att blanda en marinad av citronsaften och 1 msk pesto. Låt kycklingen marineras i kylskåp, ca 20-60 minuter. Blanda under tiden ihop salladen genom att finhacka salladslöken och basilikan. Blanda ihop dessa två.

Grilla eller stek kycklingen, salta och peppra. Servera genom att lägga sallad i botten på en tallrik, kycklingen ovanpå, strö över 1 msk parmesanost per kycklingfilé och fördela resten av peston över varje kycklingfilé. Serveras som det är alternativt med potatis och/eller bröd.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex per portion, lägg till för ev potatis eller bröd.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita