Kyckling med gulbeta

skriv ut
4 portioner
  • 4 kyckling filéer (ca 600g )
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 8 skivor bacon

 

Grönsaksblandningen
  • 800 gr potatis
  • 5 gulbetor
  • 3 morötter (stora)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 100 gr bladspenat

 

Sås
  • 2 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk vetemjöl/majsstärkelse
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

 

Gör så här:

Skala och dela potatisen, gulbetor och morötter i bitar. Lägg dem i en påse (5 liters) med olja, salt och peppar. Knyt påsen och bland/knåda väl så allt fördelas. Häll ut på en plåt, blanda ner bladspenaten. Stek i 225 grader ca 35 minuter.

Pensla kycklingen med soja. Salta och peppra. Rulla en baconskiva runt varje kycklingfilé. Lägg dem på fatet med grönsakerna eller ett eget fet och stek i 225 grader ca 25 minuter.

Blanda alla grönsaker till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen ca 3 minuter.

Servera kycklingen med grönsakerna och såsen.

 

För er Viktväktare: 9 SP/8 SP Flex per portion utan bacon och om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde. 14 SP/12 SP Flex med bacon.

 

Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita