Kyckling med gulbeta

skriv ut
4 portioner

4 kyckling filéer (ca 600g )

2 tsk soja

1 tsk salt

2 krm peppar

8 skivor bacon

 

Grönsaksblandningen

800 gr potatis

5 gulbetor

3 morötter (stora)

1 tsk salt

2 krm grovmalen svartpeppar

1 msk olja

100 gr bladspenat

 

Sås

2 dl grädde

4 dl vatten

2 msk kalvfond

3 msk vetemjöl/majsstärkelse

1/2 msk soja

1/2 tsk salt

2 krm peppar

 

Gör så här:

Skala och dela potatisen, gulbetor och morötter i bitar. Lägg dem i en påse (5 liters) med olja, salt och peppar. Knyt påsen och bland/knåda väl så allt fördelas. Häll ut på en plåt, blanda ner bladspenaten. Stek i 225 grader ca 35 minuter.

Pensla kycklingen med soja. Salta och peppra. Rulla en baconskiva runt varje kycklingfilé. Lägg dem på fatet med grönsakerna eller ett eget fet och stek i 225 grader ca 25 minuter.

Blanda alla grönsaker till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen ca 3 minuter.

Servera kycklingen med grönsakerna och såsen.

 

För er Viktväktare: 9 SP per portion utan bacon och om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde. 14 SP med bacon.

 

Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita