Kyckling med ajvar relishsås

skriv ut
Till 4-6 portioner behöver du:

  • 4-6 kycklingfiléer (ta 1 kycklingfilé per person)
  • 8-12 potatisar (2 potatisar per person)
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • ev lite broccoli
  • Ajvar Relishsås:
  • 2 1/2 dl gräddmjölk 6 %
  • 1 ½ dl ajvar relish (mild eller stark)
  • 1 tsk majstärkelse
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Börja med att koka potatisen så att den hinner bli färdig nästan samtidigt som resten av måltiden. Lägg i lite broccolibuketter mot slutet av kokningen så slår du två flugor i en smäll.

Dela kycklingen på längden så att du får tunnare bitar. Stek kycklingen i en fettsnål panna och krydda med salt, peppar och paprikapulver.

Dags att göra såsen: Häll gräddmjölken i en liten kastrull, vispa i majsstärkelsen direkt innan du värmer den. Värm sedan gräddmjölken tills den börjar koka och lägg då även i ajvar relishen. Låt det småkoka i någon minut och smaka av med salt och lite peppar.

Servera allt tillsammans och njut av en god och mättande måltid!

För er Viktväktare: Såsen räcker till 6 portioner och det är därför jag har räknat mellan 4-6 portioner på detta recept. Om du delar såsen på 4 portioner så är denna måltid 9 SP per portion och om du delar såsen på 6 portioner så blir denna måltid 8 SP per portion. Potatisen är inräknad.

Recept och bild – Nadjaskitchen