Kyckling i balsamico- och oreganosås

skriv ut
Den här rätten är mycket god och den kommer absolut tillagas igen. Nästa gång kan jag tänka mig att lägga till lite grönsaker, så som kanske morot, svamp, salladslök eller paprika.

Om du vill ha kokt potatis till, så ska du börja med den, för resten av rätten går snabbt att tillaga. Vitlöken kan naturligtvis uteslutas om man inte vill ha den med, men den gör susen.

Till 4 portioner behöver du:

  • cirka 500 g kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 tsk torkad oregano (färsk går också)
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här:

Skär kycklingfilén i mindre bitar, typ 3 bitar på varje filé. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock i cirka 5 minuter.

Servera gärna med kokt potatis, det blir supergott till såsen!

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 4 SP per portion. Lägg till Points för ev potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen