Krämig potatissoppa

skriv ut
4 portioner
  • 500 g potatis, gärna King Edward, Fontane eller Mandelpotatis
  • 1 gul lök
  • 4½ – 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 120 g spenat,hackad
  • 1 krm tabasco
  • 3 krm salt
  • 80 g broccoli

 

Gör så här:

Skala och skiva potatis och lök tunt. Fräs potatis och lök i rapsolja några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ca 15 minuter. Vispa eller mixa soppan slät. Tillsätt mjölk, grädde och spenat. Smaka av med salt och tabasco. Tillsätt broccolibuketter och låt soppan koka upp.

 

För er Viktväktare: 4 SP/portion om man använder lättmjölk och 4%-ig matlagningsgrädde.

 

Recept och bild – Svensk Potatis