Krämig kyckling med salladsärtor

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr kyckling
  • 2 morötter
  • 300 gr salladsärtor/sugarsnaps
  • 1 röd lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk olja
  • 1 lime både saft och zest
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka lök, skala och skär morötterna i tunna och korta stavar och strimla kycklingen.Fräs kycklingen i hälften av fettet, tillsätt resten av fettet när kycklingen fått lite färg och fräs även löken och morötterna. Tillsätt sockerärtorna och grädden. Riv skalet på limen och pressa ut saften, tillsätt detta till kycklingen. Bland om och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita