Krämig Chicken Korma

skriv ut
Detta är en riktigt god indisk gryta som man antingen äter med ris eller Naanbröd. Den är full med underbara indiska smaker tack vare kryddblandningen Garam Masala, vilket betyder het kryddblandning. Minska på denna om du vill ha en mildare gryta. I övrigt är denna gryta mycket enkel att göra, medan du kokar riset blir även grytan klar.

Till 4 portioner behöver du:
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk currymangopulver (vanlig curry går också bra)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 tsk garam masala
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk kokosflingor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vatten
Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar, hacka lök och vitlök. Fräs löken i matolja så att den blir glansig. Tillsätt curry, salt, garam masala, kardemumma och paprikapulver. Låt fräsa under omrörning i cirka en minut.

Lägg i kycklingbitarna och fräs i cirka 5 minuter. Rör om då och då. Hacka den röda paprikan i mindre bitar. Tillsätt paprika, kokosflingor, matlagningsgrädde och vatten när kycklingen börjar se färdig ut. Blanda ordentligt och låt det hela puttra samman i 5-10 minuter.

Servera kycklinggrytan med ris eller naanbröd, lite majskorn passar också bra till.

För er viktväktare: 4 Sp eller 5 PP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till Points för ris eller andra tillbehör.

Recept och bild – Nadjaskitchen