Krämig bananglass

skriv ut
När det är varmt är det alltid gott med något svalkande till fika eller mellanmål, men man kanske vill snåla lite med kalorierna eller äta lite nyttigare. Då är bananglass perfekt! Det är även ett bra sätt att göra sig av med gamla bananer. Bara skiva dem och frys in och ta fram när du vill göra din glass.

Gör så här:

Skär bananen i skivor och frys den ett par timmar

Ta fram och låt tina ett par minuter

Mixa med en stavmixer eller en matberedare med den smaksättning du önskar (tex mango, kokos, nötter, vanilj, kakao mm)

Mixa till glassig konsistens och frys eventuellt igen om den blivit för lös eller om du vill spara och ta fram den senare.

Servera med bär, en klick grädde, en god sås eller bara som den är!

För er viktväktare: 0 SP eller 0 PP om man inte smaksätter med något annat än färsk frukt eller färska bär.

Recept och bild – Marlene Rindå