Köttfärsrulle med skinka och ost

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 8 skivor rökt skinka
  • 6 skivor ost
  • ca 1 msk soja
  • salt & peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda färs med margarin (om du inte har flytande går det bra med vanligt bordsmargarin), potatismjöl, ägg, pressad vitlök (eller hackad), grädde, salt och peppar. Platta ut färsröran till en rektangel eller fyrkant på ett bakplåtspapper.

Fördela skinkan och osten på färsen och rulla ihop som en rulltårta. Spara gärna lite av osten och lägg det ovanpå. Lägg rullen på en smord eller bakpappersklädd plåt. Pensla rullen med soja och grädda den i cirka 35-40 minuter. Låt rullen stå i 5-10 minuter innan du skär i den.

Servera med ris eller potatis, grönsaker och ev en god sås.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 8 SP/portion eller 7 PP/portion om man använder max 10%-ig färs, 4%-ig matlagningsgrädde och 17%-ig ost. Lägg till Points för ris/potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen