Köttfärsjärpar med timjan och grönsaker i tomatsås

skriv ut
Det här är en ruskigt god rätt som ni bara måste göra. Den smakar mycket och du kommer säker blir riktigt nöjd med måltiden.

Till 4 portioner behöver du:
  • 500 g nötfärs (10 %)
  • 2 ägg (kan uteslutas)
  • 1 dl mellanmjölk (eller vatten)
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1-2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 1 squash
  • 1 msk matolja
  • 1 burk krossade eller passerade tomater (500 g)
Gör så här:

Blanda köttfärs med ägg, mjölk/vatten, potatismjöl, salt och kryddor. Forma till avlånga järpar. Bryn järpar i hälften av matfettet. Ta upp dem. Skala och skiva löken, kärna ur och strimla paprikan, skiva squashen. Fräs grönsakerna i resten av matfettet. Blanda i tomater och smaka av med salt och kryddor. Lägg järpar i tomatsåsen och koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten.

Serveras med kokt potatis, ris eller pasta.

För er viktväktare: Rätten är totalt 36 SP eller 37 PP med ägg och mellanmjölk och en portion blir då 9 SP eller 9 PP. Lägg till Points om du har kokt potatis eller annat till.

Recept och bild – Nadjaskitchen