Kotlett i ugn

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 800 gram potatis
  • 600 g kotlett i bit (benfri, putsad)
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning eller 1 msk fond
  • 170 gram Ajvar relish (stark eller mild, beronde på tycke och smak)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3/4 solovitlök (eller en halv vanlig vitlök, mindre om man inte vill ha så mycket vitlökssmak)
  • 2 tsk paprikapulver
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Skala potatisen och dela i klyftor. Lägg potatisen i en ugnsfast form. Dela kotletten på längden, skär varje längd i mindre skivor. Salta och peppra köttet och stek på båda sidorna tills köttet fått fin färg. Skär paprika i bitar. Hacka löken.

Lös upp den halva buljongtärningen i vatten (om fond, häll direkt) i en kastrull och blanda med ajvar relish, grädde pressad vitlök och paprikapulver. Lägg över kött, paprika och lök i ugnsformen bland potatisen och slå över såsen. Sätt in i ugn i cirka 30-40 minuter, täck eventuellt med folie mot slutet.

Servera gärna med sallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 10 SP/portion eller 10 PP/portion om man använder 4% matlagningsgrädde.

Recept och bild – Nadjaskitchen