Kormagryta med kyckling

skriv ut

Allt som underlättar matlagningen är ofta välkommet för en snabbare vardagsrätt. Nu kommer Kronfågel med lårfiléer som är färdiga att tillaga på bara någon minut.

4 Portioner
  • 1 förpackning Minutstrimlor lårfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 burk kormasås + 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • färsk mynta
  • Olja till stekning
Gör så här:

Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp olja i en stör stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i ca 5 minuter tills det mjuknar lite. Ta upp och ställ åt sidan. Stek kycklingen i ca 6 min tills den är genomstekt och gyllene, tillsätt mer olja vid behov. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och häll över kormasåsen och vattnet, låt allt bli varmt.

Servera med ris, mynta, rostade kikärter och naanbröd.

 

För er Viktväktare: 11 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja, 6 SP Flex om man byter ut lårfiléerna mot bröstfiléer. Lägg till SP för ris och andra tillbehör.

 

Recept –  Kronfågel, Bild – Marlene Rindå Jikita