Kasslersås med fetaost

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 200 g kassler
  • 1 purjolök
  • 10 färska champinjoner
  • 8 soltorkade tomater, blötlagda
  • 100 gr fetaost
  • 2 tomater
  • ½ chilifrukt eller efter smak
  • ½ buljongtärning, kött eller grönsaker
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt & peppar
Gör så här:

Skär kassler, champinjoner, tomater och fetaost i bitar. Hacka purjolök och tomat.

Låt kassler, purjolök och champinjoner fräsa i matfettet i en stekpanna. Ha i buljongen. Koka bort det mesta av vätskan som blir av champinjonerna. Tillsätt tomaterna och chilin och häll över matlagningsgrädden. Koka ihop och låt puttra till krämig konsistens. Lägg i fetaosten strax innan serveringen så den precis blir varm men inte hinner smälta så mycket.

Servera gärna tillsammans med pasta.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare: 5 SP per portion om man använder max 3%-ig fetaost och max 4%-ig matlagningsgrädde. Om man skippar de soltorkade tomaterna så blir det 4 SP per portion. Lägg till SP för pasta.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita