Kasslergryta med aubergine och tomat

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kassler
  • 1 röd lök
  • 1 aubergine
  • 1/2  kruka rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 3 dl hett vatten
  • 1 röd paprika
  • 1 burk krossade tomater
Gör så här:

Strimla kasslern, hacka löken, pressa vitlöken och dra loss de små bladen på rosmarinen. Fräs lök och vitlök i oljan 1-2 minuter, tillsätt rosmarin och kassler och fortsätt fräsa tills kasslern börjar få stekyta. Tärna aubergine och paprika och ha ner det i kasslerfräset, låt fräsa ihop 2-3 minuter.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner detta samt tomaterna i pannan. Låt småkoka till önskad konsistens. Servera med ris.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja. Lägg till SP för ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita