Kålsoppa med köttfärs

skriv ut
Här kommer en smakfull höstlig kålsoppa med lite köttfärs i. Den är väldigt mager och mättande. Passar perfekt nu när det är lite höstkyligt ute.

Det här behövs till 4 portioner:
  • 4 salladslökar eller 1 mindre purjolök
  • 2 morötter
  • 200 g skuren/riven vitkål
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • ev 1 msk margarin
Gör så här:

Skär salladslöken/purjolöken i mindre bitar. Fräs löken tillsammans med färsen i eventuellt lite margarin. Skala och skiva morötterna. Riv eller skär vitkålen i bitar. Blanda i både morötterna och vitkålen i färsen när den fräst färdigt. Blanda i tomatpurén och häll på vattnet. Blanda väl. Lägg i buljongtärningen och salta och peppra.

Låt koka i cirka 15 minuter tills morötterna och vitkålen har mjuknat lite. Låt det gärna ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av och krydda efter smak. Servera gärna med en god brödbit till.

För er viktväktare: 4 SP eller 4 PP per portion om man använder 10% nötfärs och INTE har i margarin. Med margarin blir det 5 SP eller 5 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen