Kall pastasallad med räkor

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr okokt pasta
  • 1 röd lök
  • 300 gr matlagningsyoghurt
  • 1 knippa dill
  • 200 gr skalade räkor
  •  65 gr (1 påse) färsk babyspenat
  • 1 morot
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka pastan.

Finhacka lök och dill, skala och hyvla moroten på längden. Blanda lök, dill, morot, räkor, spenat, chilipulver och yoghurt i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop alltsammans ordentligt med pastan, det spelar ingen roll om pastan är varm eller kall.

Garnera med dill.

 

För er Viktväktare: 39 SP Flex för hela satsen om man använder Larsas Fettfria Yoghurt. Det är bara pastan som räknas och går att minska, det blir stora portioner.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita