Kål- och potatispudding med äpple

skriv ut
4 portioner
  • 250 g kokt kall potatis, skalad (ca 400 g rå potatis med skal)
  • 500 – 750 g vitkål eller kålrabbi
  • 1 gul lök
  • 1 msk matfett
  • 3 äpplen

Äggstanning

  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 km vitpeppar, malen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form.

Skär kålen i tärningar eller fina strimlor och koka dem mjuka.

Skär potatisen i tunna skivor. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök långsamt i matfettet.

Skär äpplen i tunna skivor. Varva kål, potatis, lök och äpplen formen.

Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, salt och vitpeppar till en äggstanning och häll det över puddingen.

Grädda puddingen i 30 – 40 min ugnen tills den har stelnat.

Servera gärna med lingonsylt eller bacon.

 

För er Viktväktare: 18 SP Flex för hela formen om man använder minimjölk.

 

Recept och bild – Potatis i tiden