Jordgubb- och rabarberkompott

skriv ut
4 Portioner
  • 200 gr rabarber
  • 300 gr jordgubbar (gå bra även med frusna)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl strösocker
Gör så här:

Skala och skölj rabarbern, skär i mindre bitar. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Häll ner samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka tills rabarbern blir mjuk och allt börjar tjockna, ca 10 minuter. Rör om då och då.

Servera kompotten i ett vackert glas med tex vaniljvisp på toppen. Garnera med en jordgubbe.

(Vi smaksatte både kompotten och vaniljvispen med ett par teskedar lakritspulver vardera, vilket gav rätten det där lilla extra. Vill man även ha lite krispigt kan man smula sönder ett kex och lägga i botten på glaset.)

 

För er Viktväktare: 0 SP Flex för kompotten om man tar sötningsmedel i stället för socker. Lägg till SP för ev vaniljvisp och kex.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita