Jägarfruns Kycklinggryta

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • lite olja att steka i
Gör så här:

Strimla gul lök, champinjonerna och den röda paprikan. Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs allt i 2-3 minuter. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré, honung, rosmarin, körsbärstomater, vatten och kycklingbuljongen. Rör ihop och låt det koka på svag värme.

Krydda kycklinglårfilén med salvia (eller ersätt det med rosmarin), salt och svartpeppar. Bryn kycklingen i lite olja i en het stekpanna. Lägg över tomatsåsen och låt det sjuda ihop 6-7 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Koka under tiden upp pastan i lättsaltat vatten.

Finhacka eventuellt lite färsk persilja och strö det över kycklinggrytan. Servera grytan med nykokt pasta och ev lite parmesan. Smaklig måltid.

Serveras med pasta (typ papardelle), strö ev över lite färsk persilja samt riven parmesan

För er viktväktare: 5 SP eller 7 PP per portion utan pasta, lägg till valfri portion pasta och räkna därefter.

Recept och bild – Nadjaskitchen