Härlig Sommartallrik

skriv ut
Kallskuret passar riktigt bra en varm sommardag och är lätt att förbereda en stund innan och sedan förvara i kylen tills man ska äta. Den här sommartallriken kan delas av fler eller ätas av en person som en rejäl måltid. Den passar också bra på buffébordet.

1 (stor) tallrik
  • 200 gr skalade räkor
  • 75 gr prosciutto
  • 1 rödlök
  • 1/2 avokado
  • 125 gr mozzarella
  • 1 tomat
  • olivolja
Gör så här:

Skär tomaten, löken och mozzarellan i skivor och lägg omlott längst kanten på en stor tallrik. Ta prosciutton försiktigt ur paketet och rulla till fina rullar och lägg även dessa längst kanten. Dela avokadon, skala den och skär i skivor och lägg den på sista utrymmet längst kanten. Ta de skalade räkorna och lägg i en hög i mitten. Ringla olivolja över, krydda ev lite svartpeppar och garnera med basilika.

 

För er Viktväktare: Hela tallriken är 22 SP Flex om man tar 1 tsk olja.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita