Halloumirösti med myntasås

skriv ut
3-4 portioner

Rösti

  • 600 gr skalad potatis
  • 200 gr skalade morötter
  • 1 stor lök ca 150 gr
  • 200 gr halloumi
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • peppar

Sås

  • 0,5 dl hackad mynta
  • 250 matlagningsyoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
Gör så här:

Riv potatisen, morötterna, löken och halloumi grovt, blanda ihop allt ordentligt. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och ha i hälften av fettet. Ha ner smeten i pannan och platta ut allt jämt i pannan. Stek på medelhög värme i ca 10-15 minuter per sida, skaka pannan lite då och då. Den  ska få en gyllenbrun skorpa, men inte brännas. Ha eventuellt i resten av fettet när du vänder ”kakan”, det beror på vilken stekpannan du har om det behövs eller ej.

Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt, och servera denna till röstin, samt en fräsch sallad.

 

För er viktväktare: 39 SP Flex för hela röstin om man använder 1 msk fett. 0 SP Flex för såsen om man använder Larsas Fettfria Grekiska Yoghurt.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita