Hackad biff med paprika

skriv ut
4 portioner:

800 gram fint nötkött

1 stor röd paprika

½ grön paprika

2 gula lökar

4 msk majskorn

1 msk olja

4-5 msk tomatpuré

1-2 dl vatten

salt

peppar

 

Gör så här:

Börja med att finputsa köttet och skär den sedan i tärningar. Skär även paprikan och löken i tärningar. Värm upp en djupare stekpanna med 1 msk olja och fräs sedan nötköttet. För att få den mör och inte seg kan man hälla i lite vatten i pannan så att den får koka sig mjuk innan man låter den fräsa upp.

När köttet mjuknat låter du köttet tillsammans med paprikan och löken få färg. När löken och paprikan har mjuknat kan du även lägga i majsen så att den blir varm.

Tillsätt till sist tomatpuré och vatten. Blanda så att tomatpurén löser upp sig. Salta och peppra efter eget tycke. Låt smakerna puttra ihop i några minuter. Måltiden kan med fördel serveras tillsammans med lite ris, bulgur, couscous eller liknande.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare: 5 SP per portion. Lägg till SP för ris.

Recept och bild – Nadjaskitchen