Gulaschsoppa för både gryta och Crockpot

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr bog av nötkött
  • 300 gr potatis
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk hel kummin
Gör så här:

Skär köttet i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och skiva morötter och lök.

Stek kött och lök i fettet i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i ca 20 minuter. Späd ev med mer buljong och smaka av med salt och peppar.

 

För Crockpot:

Dubbla eventuellt receptet om du har en större Crockpot. Skär köttet i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och skiva morötter och lök. Tillsätt alla ingredienser utom smör (behövs inte vid tillagning i Crockpot) och ställ Crockpoten på ettan i 6 timmar. Känn på potatisen, höj till 2 en liten stund om den är hård.

Servera gärna med yoghurt och bröd.

 

För er Viktväktare: 17 SP för hela soppan. 11 SP om man gör den i Crockpot eftersom man då utesluter fettet. Lägg till SP för eventuella tillbehör.

 

Recept: Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita