Grönsakspaj

skriv ut
Detta behövs till en paj:

Pajdeg:

  • 100 g margarin
  • 100 g keso
  • 3 1/4 dl vetemjöl

 

Fyllning:

  • 100-150 g broccoli
  • 50 g purjolök
  • 50 g röd paprika
  • 3 ägg
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 tsk salt
  • några tag av kryddmix chili på kvarn eller ca 1 krm peppar
  • 1 dl riven ost

 

Gör så här:

Börja med pajskalet. Blanda smör, keso och mjöl. Tryck ihop degen till en boll och låt den vila kallt i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered fyllningen under tiden. Skär purjolöken och paprikan i bitar. Ta isär broccolin i mindre buketter. Koka allt i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av.

Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Förgrädda skalet i cirka 10 minuter. Fördela grönsakerna i pajformen. Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans med lite salt. Häll över äggblandningen i pajskalet. Ta några tag med chilikryddmixen eller krydda med lite peppar.

Strö över med riven ost och grädda i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

 

För er viktväktare: Hela pajen är 72 SP/60 SP Flex, pajskalet är 59 SP/53 SP Flex och fyllningen är 13 SP/7 SP Flex om man använder 3%-ig keso och 17%-ig ost . Vid 6 bitar så är en bit 12 SP/10 SP Flex.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen