Grönkålssallad med saffranscouscous

skriv ut
4 portioner
  • 200 gr grönkål
  • 1 liten fänkål
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 2 dl couscous
  • 1/2 krm saffran
  • 2 dl kokande vatten
  • 3 krm salt

Gör så här:

Blanda ner salt, saffran och torr couscous i en skål och blanda om ordentligt. Häll över kokande vatten och blanda ordentligt tills det börjar svälla, ställ åt sidan.

Skölj grönkålen och ta bort stjälkarna, grovhacka resten. Dela fänkålen och finstrimla den. Skala löken, dela den och finstrimla. Skala apelsinen, ta bort de vita hinnorna, dela i klyftor och skär i mindre bitar. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Blanda alltsamman i en stor skål och tillsätt couscousen.

Servera som sallad till julbordet, gärna tillsammans med en god dressing eller olivolja.

 

För er Viktväktare: 16 SP Flex för hela salladen, lägg till SP för ev dressing eller olja.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita