Grön Potatissallad med Rostbiff

skriv ut
För två portioner behöver du detta:
  • 400 g potatis
  • 30 g purjolök
  • 100 g haricotsverts
  • 1 msk olivolja citron
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
Gör så här:

Skala och koka potatisen, skär den eventuellt i halvor. När potatisen har några minuter kvar av sin koktid kan du lägga i haricotsvertsen. Häll sedan av koktvattnet. Krydda potatisen direkt med salt, peppar, olivolja och vinäger. Potatisen drar åt sig mera av smakerna då den är varm. Skär purjolöken i tunna fina skivor och blanda sedan i den också.

Servera potatisen till rostbiff eller annat gott kallskuret kött.

För er viktväktare: 6 SP eller 6 PP per portion för potatissalladen. En skiva rostbiff kostar 1 SP eller 1 PP så ta så många du behöver. För er som kör mättande dag så passar detta er bra, det är bara oljan som ni behöver ta hänsyn till.

Recept och bild – Nadjaskitchen